Lars Sørgard har bestemt seg for ikke å søke nytt åremål som direktør for Konkurransetilsynet, går det frem av en pressemelding.

Stillingen som konkurransedirektør har et åremål på seks år. Nå er Sørgårds periode snart slutt, og stillingen ble lyst ut i dag. Sørgård fortsetter som direktør ut januar 2022, før han skal tilbake til stillingen som professor i samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole (NHH), der han tidligere har hatt konkurransepolitikk som sitt hovedfelt.

– Jobben som konkurransedirektør er svært givende og utfordrende, og jeg er stolt over det vi i Konkurransetilsynet har fått til de siste seks årene. Etter en betenkningstid har jeg likevel bestemt meg for å gå tilbake til stillingen som professor ved NHH, som jeg har hatt permisjon fra i disse årene. Det ligger ingen dramatikk bak denne beslutningen, sier Sørgård i pressemeldingen.

Konkurransedirektør Lars Sørgård søker ikke nytt åremål.
Konkurransedirektør Lars Sørgård søker ikke nytt åremål. (Foto: Fredrik Bjerknes)

– Skulle gjerne hatt Sørgård med videre

Sørgård tiltrådte som konkurransedirektør i slutten av januar 2016. Sørgård er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

Under Sørgards ledelse har Konkurransetilsynet fattet vedtak om alvorlige brudd på konkurranseloven, samt lagt ned forbud mot konkurranseskadelige oppkjøp og fusjoner. Sørgård har også vært sentral i Konkurransetilsynets arbeid for bedre konkurranse i dagligvaremarkedet, påpekes det i pressemeldingen.

Tillitsvalgt for juristene i Konkurransetilsynet, Kristin Davidsen, sier følgende:

– Vi ansatte skulle gjerne hatt Lars Sørgard med videre som direktør for Konkurransetilsynet. Han er en svært godt ansett leder og nyter stor respekt for sin faglige dyktighet. Samtidig har vi satt pris på hans åpenhet rundt tilsynets saker.

Milliardgebyr

Les også: Gigantsmell for dagligvaregigantene: Varsler 21 milliarder i gebyr for prissamarbeid

Tilsynet har også ilagt milliarder i gebyrer under Sørgårds ledelse.

De siste årene har Konkurransetilsynet hatt stor oppmerksomhet rettet mot seg i forbindelse med en nå henlagt etterforskning av innkjøpsforskjeller i dagligvaremarkedet, samt varslede gebyrer på til sammen 21 milliarder kroner til Norgesgruppen, Coop og Rema, for deres bruk av prisjegere.

Konkurransetilsynet behandler også DNBs planlagte oppkjøp av Sbanken. Tilsynet har gitt et foreløpig nei, av hensyn til konkurransen i fondsmarkedet. Et endelig vedtak skal fattes i oktober i år.

Rekrutteringsselskapet Backerskeie har fått i oppdrag fra Næringsdepartementet å finne en erstatter for Sørgård, opplyses det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.