Det globale selskapet Accenture leverer konsulenttjenester innenfor digitalisering, strategi og teknologi, og har blant annet Equinor på kundelisten.

I 2020 så den norske delen av konsulentselskapet en omsetningsnedgang på over 11 prosent. Omsetningen endte på 2,26 milliarder, som innebærer en nedgang på over 270 millioner kroner fra 2019.

Korona ga «kortvarig nedgang»

Kommunikasjonsdirektør i Accenture Norge, Øystein Ingdahl, opplyser at de ikke har mulighet til å kommentere regnskapet, siden selskapet er en del av det globale og børsnoterte Accenture.

I selskapets årsberetning fremkommer det at omsetningsnedgangen skyldes syklusen i enkelte prosjekter, samt koronapandemien som ved starten skal ha gitt en kortvarig nedgang. Accenture presiserer at det har vært greit med tilgang på oppdrag, og forventer å være godt tilpasset utviklingen i etterspørselen.

Stødig årsresultat

Selskapet endte imidlertid med et resultat før skatt på 78 millioner kroner mot 57 millioner kroner året før.

Administrerende direktør Tonje Sandberg, som har vært direktør siden 2015, fikk en samlet lønn på 4,08 millioner kroner i 2020, mens hun i 2019 fikk 3,72 millioner kroner.

Det globale og børsnoterte selskapet, som ledes av Julie Sweet, så et kraftig fall på Wall Street da pandemien slo til i mars og april. Siden den gang har Accenture hentet seg inn med en nåværende aksjekurs på 247 dollar mot 149 dollar i mars 2020. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.