Bedrifter som hadde et omsetningsfall på 30 prosent eller mer i mai, kan fra og med onsdag søke om kontantstøtte. regjeringen fjerner også krav om egenandel, samtidig som sesongbedrifter kan få etterbetalt ekstra kompensasjon.

Det melder Finansdepartementet og Skatteetaten i en pressemelding onsdag morgen.

– Vil først og fremst bety en del for de små bedriftene

– Nå åpner ordningen for søknader om tilskudd for mai, og samtidig gjør vi noen viktige endringer. Vi har tidligere redusert egenandelen til 5000 kroner, nå fjerner vi den helt i tråd med avtalen mellom regjeringspartiene og Frp i Stortinget. Det vil først og fremst bety en del for de små bedriftene, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) i pressemeldingen.

Endringen gjelder til utgangen av august. Bedrifter som har fått kontantstøtte i mars og april får ikke tilbakebetalt egenandel.

Så langt har det blitt utbetalt 2,3 milliarder kroner til over 23.000 virksomheter i mars, og 18.000 virksomheter i april.

Spesialordning for sesongbedrifter

Bedrifter som tjener store deler av sin omsetning innenfor en viss periode kan nå få etterbetalt ekstra kompensasjon. Faste, uunngåelige kostnader for sesongbedrifter bil bli tilpasset med en såkalt «sesongfaktor».

– I kompensasjonsordningen er sesongbedrifter definert som foretak som har omsetning på mer enn 50 prosent fra aktiviteter eller opplevelser som helt eller delvis foregår utendørs. Også virksomheter som er umiddelbart tilknyttet sesongbaserte virksomheter er omfattet av dette, for eksempel restauranten i alpinbakken. Minst 80 prosent av omsetningen må være innenfor en sammenhengende seks måneders periode forrige år for at foretaket skal komme inn under ordningen, sier skattedirektør Christian Holte.

Sesongfaktoren er omsetningen i samme måned i fjor som støttemåneden, dividert på omsetningen for hele fjoråret, multiplisert med 12, opplyses det i pressemeldingen.

Alle bedrifter med omsetningsfall på minst 30 prosent kan søke kompensasjonsordning for mars-august helt frem 30. september. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.