– Trenden vi har sett de siste ukene fortsetter. Færre permitterte er nå registrerte hos Nav, noe som tyder på at stadig flere vender tilbake til arbeid, sier direktør i etaten Sigrun Vågeng i en pressemelding fra Nav tirsdag.

Det har vært hektiske dager hos Nav siden Norge stengte ned i mars, og nordmenn ble sendt hjem fra jobbene sine. Siden den gang har 431.100 personer meldt seg som arbeidsledige hos Nav, som har utbetalt 10 milliarder kroner i dagpenger og 1,4 milliarder kroner i lønnskompensasjon.

Den 11. juni kom det likevel nyheter om tegn til bedring: Halvparten av dem som ble arbeidsledige under koronakrisen var tilbake i jobb. Tirsdag ble det klart at 16900 færre var oppført som arbeidssøkende på en uke.

Fremdeles er det 151.500 personer som er registrerte som helt uten arbeid, og 141.100 personer registrert som delvis arbeidsledige, melder Nav. Det betyr at 10,8 prosent arbeidsstyrken fremdeles er registrert som arbeidssøkende.

Antall ledige har gått ned mest innenfor hardt rammede sektorer som reiseliv og detaljhandel, der stadig flere får vende tilbake til jobb. Det er heller ikke mye forskjell på hvor mye ledigheten har falt hos ulike aldersgrupper. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.