– Vi kommer ikke til å ha et system som sjekker folk i døren for å se om har treningstøyet på. Det må være tillitsbasert, sier administrerende direktør Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Tidligere denne uken varslet samferdselsbyråd Lan Marie Berg at kollektivtransporten i Oslo er sprengt, og oppfordret alle som hadde muligheten til å ha hjemmekontor. Fredag fulgte regjeringen opp med å anbefale bruk av munnbind på kollektivtransport i Oslo og Indre Østfold.

Nå gir Siraj en ekstra gulrot til de ansatte for å komme på kontoret og gir 750 kroner i måneden til ansatte som sykler, bruker sparkesykkel eller gå til jobb.

Bakgrunnen for forslaget er at Obos ønsker å følge myndighetenes råd om å ikke belaste kollektivtransporten unødvendig i storbyene, samtidig som de ønsker at flere kommer tilbake på kontoret.

– De to ønskene kan i utgangspunktet være motstridende. Da dukket ideen opp om å gi et positivt stimuli. Kanskje er det noen som bor akkurat litt for langt fra kontoret og trenger et lite positivt kick til å gjøre sykle, gå eller bruke sparkesykkel parkert på ordentlig vis, sier Siraj.

Da Siraj luftet ideen blant de andre lederne torsdag fikk han positive tilbakemeldinger og fredag annonserte Obos ordningen for de ansatte.

Omfatter 900 ansatte

Ordningen vil i første omgang gjelde frem til jul og omfatter omtrent 900 ansatte på kontorene i storbyene Oslo, Bergen og Trondheim der myndighetenes råd er klare.

– Trenger Obos å gi kompensasjon til de ansatte for at de skal følge myndighetenes råd?

– Vi trenger ikke å gi de ansatte kompensasjon for å følge rådene. Men vi ønsker å legge positivt til rette for å være fulltid på kontoret heller enn å jobbe på hjemmekontor. For eksempel de som bor på Årvoll og som synes det er litt langt til Oslo sentrum og som i dag tar bussen.

Denne gruppen håper Siraj at ordningen særlig benyttes av.

– Da har vi bidratt til at en færre tar bussen fra Årvoll til Oslo sentrum samtidig som vi har fått til at den ansatte lettere kommer seg på jobb og er sammen med kolleger. Det er vinn, vinn for alle.

Ifølge Siraj skal tilbudet gjelde for de ansatte som går eller sykler til kontoret minst fire av fem ukedager.

Han ser flere potensielt positive effekter av tiltaket.

– Kanskje er det noen som i dag kjører bil velger å sykle og frigjør en parkeringsplass til noen som bor lenger unna og som trenger det mer.

Har laget plan for kollektivtransport

Arbeidsgiverforeningene melder om at flere og flere bedrifter ønsker å ta de ansatte tilbake på kontoret, heller enn at de skal sitte på hjemmekontor.

NHO, Virke og Spekter har sammen gått sammen om en felles oppfordring og forslag til fremgangsmåte arbeidsgivere kan benytte seg av for at de ansatte skal kunne jobbe på kontoret på en trygg måte.

– Hvordan har praksisen med hjemmekontor gått i Obos?

– Hjemmekontor har gått ganske bra. Mange som ønsker større grad av fleksibilitet og synes det er positivt. Samtidig er det mange medarbeidere melder om en trøtthet – de ønsker seg tilbake til kontoret. Ikke minst tror jeg ledere og medarbeidere trenger å møte hverandre. Vi tror tilstedeværelse med kolleger er viktig for kompetansen, en morsommere arbeidshverdag og for å sikre produktiviteten, sier Siraj. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.