Mens over 80 prosent av de ansatte i offentlig sektor er fagorganiserte, gjelder det samme bare rundt 20 prosent i servicesektoren, skriver Klassekampen. Det er dette LO nå vil prøve å endre på.

Et nytt samarbeid mellom LO sentralt og seks LO-forbund har som mål å verve 4.000 medlemmer og få på plass 100 nye tariffavtaler i løpet av tre år.

– Dette handler om å sette bein under den norske modellen og sikre et godt organisert arbeidsliv også i framtiden, sier LO-nestleder Hans Christian Gabrielsen til Klassekampen.

LO sentralt spytter inn seks millioner kroner som skal finansiere prosjektarbeiderstillinger som skal ut på arbeidsplassene og verve folk og få på plass tariffavtaler.

LO-forbundene som er med på prosjektet er Fagforbundet, EL og IT Forbundet, Handel og Kontor, Arbeidsmandsforbundet, Fellesforbundet og Transportarbeiderforbundet. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Grafen som viser at frykten bare fortsetter å øke  

Disse fondene har best avkastning: Her er årets beste fond dnPlus (+)

Truer Oslo som internasjonalt knutepunkt: Passasjeravgift truer rullebane dnPlus (+)

Sjeiker følte seg lurt av norsk investor: Kjøpte rigg for 40 millioner, solgte til sjeiker for 230 mill dnPlus (+)

- Anbefalt av DNtv:

De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør ny episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.