Nå skrinlegges planene.

I en intern epost sendt denne uken kommer det frem at de ansatte i meglerhuset Fondsfinans spiser så mye yoghurt at man ønsket å innføre egenbetaling på fem kroner per yoghurt.

130 yoghurt i uken

I eposten heter det at det er meglerhusets økonomidirektør Arnbjørg Floten som vil iverksette egenandelen. «Ellers har yoghurtforbruket nå nådd et slikt nivå (120-130 per uke!) at det vil bli avkryssingsliste på yoghurt fra 1. september på samme måte som for brus. Prisen blir kostpris = kroner 5,- pr stk. Yoghurtpengene vil brukes på kylling til salaten og mer pålegg.»

Mailen skal være sendt i forbindelse med en spørreundersøkelse for å kartlegge hva de ansatte ønsker på lunsjbordet, hvor det også fremkom at de ansatte ønsket mer proteiner.

Kontorsjef Ingjerd Dale hos Fondsfinans avdramatiserer mailen som hun underskrev med «Tante Hellstrøm».

– Det er jeg som har skrevet mailen. Utsnittet er en tiendedel av en lengre mail, sier hun.

Vant frem

Dale bekrefter at det etter motstand internt blir gratis yoghurt på alle de ansatte.

Hun avviser at mailen var et forsøk på sparetiltak for meglerhuset, som har gjort det svakt de siste årene. I 2012 hadde selskapet et årsresultat på 202.000 kroner, noe bedre enn 27.000 kroner i 2011. Inntektene i selskapet har vært fallende jevnt og trutt siden 2007.

Administrerende direktør i Fondsfinans, Arne Egil Rønning, ønsker ikke å kommentere hvordan selskapet har gjort det så langt i år.

– Det er ingen rundetider underveis, sier han.

Fondsfinans er eid av Erik Must, som også er aksjonær i mediekonsernet NHST, morselskapet til Dagens Næringsliv.

Ville likestille yoghurt

Bakgrunnen for deler av undersøkelsen skal ha vært at flere har irritert seg over at yoghurt var gratis, mens brus kostet penger. Noen mente at yoghurtspising burde reguleres på samme måte som brusdrikking, og det ble foreslått en pris på fem kroner per yoghurt. Brus koster 15 kroner.

Det bakenforliggende skal ha vært å øke egenbetalingen i kantinen for å komme innenfor reglene skattedirektoratet setter. For å unngå å øke egenandelen, ble det foreslått å betale for de matvarene som er populære.

Kantineordningen er gratis så lenge råvarekostnadene er dekket. De ansatte i Fondsfinans betaler 350 kroner i måneden for lunsj i kantinen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.