Fredag 19. mars fødes et nytt barn i Dagens Næringslivs familie av nyhetsbrev, det vil si hvis ikke den notorisk arbeidssky kontorslaven Kjell stikker kjepper i hjulene.

Der du tidligere har vært nødt til å vente til lørdagsfrokosten for å få med deg siste nytt fra kontoret i tegneserien «Lunch», som har stått på trykk i Magasinet siden høsten 2014, kan du nå nyte ukens stripe alt rundt lunsjtid på fredagene. Da sendes nyhetsbrevet «Ukens Lunch» ut til DNs abonnenter, såfremt du husker å melde deg på da.

Ikke bare prat.

– Hva forventer du deg av denne forretningsmessige revolusjonen, Børge Lund?

– Det beste hadde vært om nyhetsbrevet kom frem til meg før jeg hadde deadline, så jeg på forhånd visste hva jeg skulle tegne. Men sånn helt seriøst tror jeg at dette kan være med på å lyse opp en litt kjedelig innboks. Litt på samme måte som en festinvitasjon eller et avlyst møte, forteller Lund.

– DN har jo alt nyhetsbrev for flere av avisens kjerneområder, det være seg finans, ledelse, bil, vin og sjømat. Er nyhetsbrevet rett og slett den nye podkasten?

– Nei. Et nyhetsbrev er et lydløst markedsføringsvåpen som angriper med kirurgisk presisjon, gjerne om natten mens du sover. En podkast blir bare prat i sammenligning.

Børge Lund har tegnet og skrevet «Lunch» siden han endte på en svak syvendeplass i Dagbladets tegneseriekonkurranse i 2007.
Børge Lund har tegnet og skrevet «Lunch» siden han endte på en svak syvendeplass i Dagbladets tegneseriekonkurranse i 2007. (Foto: Linda Næsfeldt)

Hjemmekontorhumor.

Børge Lund har laget stripeserien «Lunch» siden 2007, da han endte på en syvendeplass i Dagbladets tegneseriekonkurranse.

Eventyret kunne ha endt der, men heldigvis fortsatte industridesigneren å file på stilen, humoren og persongalleriet i firmaet han ennå ikke har avslørt hva egentlig driver med. «Lunch» fikk sjansen som gjesteserie i Dagbladet, der Lund bet seg fast. Leserne likte det han drev med, han hadde et stort repertoar å øse av fra sin egen dagjobb og ikke minst: Han leverte varene i en bransje der deadlinemaset og produksjonskravet er nådeløst.

I 2013 ble «Lunch» eget tegneserieblad, den oversettes nå til svensk, dansk og finsk, og er utgitt i hittil tolv samlebøker. Den siste er helt fersk, og heter «Du er mjuta».

Men Lund håper vi snart ser enden på hjemmekontortilværelsen, ikke minst av hensyn til tegneserien hans.

– Hjemmekontorhumor er ikke bærekraftig. Det er liksom et lukket system med et endelig antall videokonferansevitser. Jeg tror vi alle må, bør, skal, vil og ønsker oss tilbake til kontoret, om ikke annet for «Lunch» sin del.

Lunch-universet.

I tillegg til tegneserien gir det nye nyhetsbrevet deg eksklusive innblikk i hva Børge Lund og figurene hans tenker på og driver med, samt et nøye kuratert utvalg DN-saker, både rykende ferske og de som du kanskje glipp av.

Fellestrekket? Sakene treffer innenfor det brede interessefeltet til persongalleriet i «Lunch», enten det er risikokapitalisten og unnasluntreren Kjell, D2-leseren Nico, shopping- og champagne-entusiasten Vanessa eller når mellomleder Thorsen gråter sine salte tårer over «Lederliv»-spalten ved frokostbordet.

Kort sagt, sakene som gir deg noe å snakke om i lunsjpausene i uken som kommer. Bare meld deg på her. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.