Fagforeningen Unión Sindical Obrera (USO), som organiserer Norwegians spanske kabinansatte, truer med å gå ut i streik eller gjennomføre andre aksjoner i løpet av de neste ukene eller månedene.

Det skriver bransjenettstedet Check-in.dk tirsdag.

Ønsker avtale med det norske selskapet

Bakgrunnen er den langvarige striden om en ny avtale og hvilken motpart som skal representere Norwegian. De spanske kabinansatte ønsker å inngå avtale med det norske selskapet Norwegian Air Shuttle asa, mens Norwegian selv ønsker å bruke det spanske bemanningsselskapet Norwegian Air Resources Spain S.L. (NAR ES) til formålet.

– Vi vil ikke akseptere å forhandle med NAR ES som et bemanningsselskap, ettersom dette ikke er forenlig med arbeidslovgivningen, sier USOs Ernesto Iglesis til nettstedet.

USO Norwegian skal møte med Norwegian til nye forhandlinger 6. og 7. februar, og håper på at det da kommer alternative forslag på bordet.

Norwegian har syv baser i Spania.

«Konstruktiv dialog»

På spørsmål om hvilke konsekvenser en eventuell arbeidskonflikt kan få for Norwegian og norske reisende, svarer kommunikasjonssjef Lasse Sandaker Nilsen følgende overfor Dagens Næringsliv:

– Vi har en god og konstruktiv dialog med de spanske fagforeningene, som hverken overfor oss eller myndighetene har varslet at streik skal være på trappene. Våre spanske kolleger er fast ansatt i et spansk Norwegian-selskap og ikke i det norske morselskapet. Kollektivavtalen er derfor mellom de to spanske partene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.