De som er berørte av personvernbruddet er personer som har vært registrert hos Nav som arbeidssøkere etter lanseringen av arbeidsplassen.no i februar 2019. Dette utgjør om lag 400.000 personer, som inkluderer dagens i underkant av 200.000 arbeidssøkere.

– Det var en feilvurdering, vi hadde ikke hjemmel. Derfor stenger vi nå denne tilgangen, sier Nav-sjef Hans Christian Holte til DN.

Han forklarer at denne feilvurderingen først ble gjort for ganske nøyaktig to år siden, før man nå har funnet ut at dette tilbudet bryter med personvernlovene.

Arbeidsplassen.no er Norges største cv- og stillingsdatabase. Denne Nav-tjenesten kobler jobbsøkere med arbeidsgivere og er et viktig virkemiddel for at flest mulig kommer seg ut i jobb.

– Folk skal føle seg trygge på at vi behandler personopplysninger i tråd med lovgivningen. Vi er lei oss for at vi i dette tilfellet har brutt denne tilliten. Vi er i gang med å varsle direkte til alle som er berørte, og har meldt avviket til Datatilsynet. Nav jobber nå med å få oversikt over saken og vurdere alternativer for å tilpasse cv- og stillingsbasen til gjeldende lovverk, slik at vi effektivt kan hjelpe folk ut i jobb og arbeidsgivere til å finne kandidater, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en melding fra Nav.

Han sier Nav nå må ta et steg bakover fra disse automatiserte tjenestene og gå tilbake til å gjøre jobbe mer med telefon og personlige henvendelser.

Nav-sjef Hans Christian Holte.
Nav-sjef Hans Christian Holte. (Foto: Gunnar Lier)

Arbeidsgivere kunne se cv-er

I den innloggede delen av arbeidsplassen.no har arbeidsgivere kunnet se cv-er ved å søke på yrker, kompetanse og geografi. Hensikten har både vært å gjøre det enklere for arbeidsgivere å finne arbeidskraft og at det skal være lettere for arbeidssøkere å få jobb.

Nav har stilt krav om at arbeidssøkere som får oppfølging skal registrere cv på arbeidsplassen.no, som automatisk er blitt gjort tilgjengelig for arbeidsgivere. Nav har gjort en ny vurdering som konkluderer med at vi ikke har lovhjemmel til å gi arbeidsgivere denne tilgangen automatisk, og vi stenger derfor tilgangen umiddelbart.

Arbeidsgivere som trenger bistand til rekruttering, kan ta kontakt med Nav. Nav kan fortsatt, etter avtale med arbeidssøkeren, dele cv-en deres med aktuelle arbeidsgivere. Nav vil fremdeles ha tilgang til cv-er for å bistå arbeidssøkere med å få jobb. Arbeidssøkere som er berørt, trenger ikke å foreta seg noe.

Endringen gjelder for cv-ene til i underkant av 200.000 arbeidssøkere som er under oppfølging av Nav. cv-er til personer som ikke er under oppfølging fra Nav og som har valgt å dele cv-en sin i databasen, vil derimot fortsatt være synlig for arbeidsgivere. Dette gjelder om lag 30.000 personer.

Stillingsbasen på arbeidsplassen.no berøres ikke av endringene, og Nav oppfordrer både arbeidsgivere til å lyse ut stillinger og arbeidssøkere til å søke etter stillinger i denne portalen.

– Per nå har vi ikke noen konkrete indikasjoner på misbruk eller andre negative konsekvenser av dette, uten at det gjør det mindre alvorlig, sier Holte.

Nav meldte først at om lag 400.000 var rammet, i tillegg til 200.000 som nå er arbeidssøkere. Senere på kvelden opplyser Nav at det totalt er snakk om rundt 400.000.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.