Politiet mener mannen lurte Nav til å tro at han var løslatt fra fengsel. Mannen fikk utbetalt litt over 180.000 kroner i arbeidsavklaringspenger mens han var på tjuvperm, skriver NRK.

– Han hadde ikke permisjon da han fikk penger. Han var på tjuvperm. Han returnerte ikke fra permisjon og var i en lengre periode på rømmen. Det var i denne perioden han mottok pengene, sier mannens forsvarer Vegard Aaløkken til kanalen.

Oslo-mannen fikk utbetalt pengene i en periode på 13 måneder, fra oktober 2016 til november 2017.

Forfalsket dokument

Ifølge tiltalen forfalsket mannen et dokument som overbeviste Nav om at han var ferdig sonet og dermed en fri mann.

– Politiet mottok en anmeldelse fra Kriminalomsorgen, etter at Nav hadde kontaktet fengselet med noen spørsmål rundt løslatelsen, sier politiadvokat Line Borgen i Oslo politidistrikt til NRK.

Nav ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK og henviser til politiet. I 2018 ble 268 anmeldt for misbruk av arbeidsavklaringspenger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.