Det er 63.500 helt arbeidsledige i Norge, per desember. Det utgjør 2,3 prosent av arbeidsstyrken - uendret fra november i tråd med analytikernes forventninger ifølge Bloomberg.

Bruttoledigheten, som også inkluderer søkere som deltar på arbeidsrettede tiltak, var på 79.000 personer.

Ifølge brudd- og sesongjusterte tall gikk antall helt ledige og bruttoledigheten ned 900 personer fra november til desember.

Nav anslår at antallet helt ledige er ned 5.400 sammenlignet med desember i fjor.

– Ledigheten har fortsatt å gå ned gjennom 2018, men saktere enn i fjor. Nedgangen skyldes først og fremst en fortsatt bedring på arbeidsmarkedet i fylkene og yrkene som var rammet av nedgangstidene i oljebransjen, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Nav bemerker i meldingen at det i november ble lansert en ny registreringsløsning for alle som registrerer seg som arbeidssøkere på nav.no - noe som har gjort registreringen mindre omfattende og ført til kortere tid fra registrering til de arbeidssøkende er med i statistikken.

«NAV estimerer at det er registrert omkring 3 600 flere helt ledige i desember 2018 enn det ville vært uten den nye registreringsløsningen (ikke sesongjustert)», skriver Nav i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.