Overnatting og service i Oslo er aller hardest rammet, med 54 prosent av de ansatte permittert, totalt 10.436 mennesker.

– Tallene viser at Nav har mottatt søknader om dagpenger ved permittering fra svært mange ulike næringer, men med hovedvekt innenfor varehandel, overnattings- og serveringsvirksomhet og private tjenester ellers, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

– Vi er forberedt på at tallene vil stige, sier Vågeng.

75.492 bedrifter er rammet av permisjoner og oppsigelser.

Over 300.000 personer er nå registrert som ledige, og dette tallet stiger raskt.

Nav-direktør Vågeng sier at økningen er historisk høy de siste to ukene. Bortimot 90 prosent av de ledige er arbeidstagere som er permittert på grunn av koronakrisen. Ledigheten, nå på 10,4 prosent, er den høyeste siden 1930-tallet.

Flybransjen er hardt rammet og SAS har permittert nesten alle som flyr. Her Leena Blomqvist (til venstre) og Marie Holmer, da SAS fortsatt opererte som vanlig.
Flybransjen er hardt rammet og SAS har permittert nesten alle som flyr. Her Leena Blomqvist (til venstre) og Marie Holmer, da SAS fortsatt opererte som vanlig. (Foto: Elin Høyland)

Det kom 223.000 nye søknader om dagpenger på to uker, frem til 23. mars. Bare den siste uken har det kommet til 142.000 nye ledige som har meldt seg hos Nav. Bare tirsdag kom det inn 15.900 nye søknader om dagpenger til Nav.

Vågeng sier unge kvinner er overrepresentert blant de nye ledige. Mange av disse jobber innen salg, butikk, frisør og andre yrker med mange kvinner.

Vågeng sier det samtidig er mangel på arbeidskraft i andre yrker, som innen helse, transport og landbruk. Hun oppfordrer de ledige til å melde seg her, gjerne gjennom å sjekke hos Nav på nettet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.