Denne uken samlet NHO-sjef Kristin Skogen Lund rundt 1300 representanter fra store deler av norsk næringsliv og maktelite til arbeidsgiverorganisasjonens årskonferanse i Oslo Spektrum. Konferansen har vært arrangert hvert eneste år siden 1989.

Konferansen, og spesielt Skogen Lunds utspill om at flere kvinner må jobbe fulltid hvis vi skal klare å opprettholde velferdsordningene i fremtiden, har vært blant sakene som har dominert nyhetsbildet denne uken.

Etter konferansen inviterte Skogen Lund 470 gjester til middag, før kvelden – i tradisjonen tro – som ble avsluttet med nachspiel på utestedet Lorry i Oslo sentrum.

– Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Det har selvfølgelig vært årskonferansen. Og det har kommet mange gode diskusjoner både i forkant og i kjølvannet av konferansen, som også har opptatt meg. Jeg er godt fornøyd med konferansen og jeg er godt fornøyd med temaet «verdien av arbeid». Det angår alle og jeg opplever at det traff godt i tiden med tanke på hva vi trenger å sette på agendaen.

– Er det noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Jeg våknet nok onsdag morgen og skulle ønske jeg hadde gått litt tidligere hjem fra Lorry. Men det var gøy, og mange interessante folk å snakke med, så da var det ikke så lett å rive seg løs. Så det var verdt det.

– Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– I kjølvannet av konferansen har jeg fått mange henvendelser fra folk som står utenfor arbeidslivet, som er fortvilet fordi de vil og prøver, men ikke får mulighet. Det gjør veldig inntrykk på meg. Jeg blir ydmyk med tanke på den situasjonen de er i. Så jeg vil sende en hilsen til de som så gjerne vil, men føler de ikke får muligheten.

– Hva gjør du i helgen?

– Etter en bursdag hos en venninne fredag, skal jeg i en femtiårsdag lørdag. Så jeg kjører bare på! Og så har jeg begynt på skiteknikkurs hos Trude Dybendahl, og det er såpass gøy at jeg skal prøve å få meg en tur ut på ski på søndag.

– Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– Det er mannen min som er flink til å lage mat hos oss. Så det blir stort sett det han bestemmer, og han prøver gjerne nye ting hver gang. Mitt bidrag er at jeg ga en sous vide-maskin til ham til jul. På nyttårsaften laget vi hjortefilet med sous vide-maskinen og det er noe av det beste jeg har smakt. Så en reprise på det hadde ikke vært så dumt.

– Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Da flyr jeg til Stavanger til Solamøtet. Det ser jeg frem til – det er alltid en god møteplass. (Vilkår)

Youtube-profil Dennis Vareide: - Deilig. En knusende dom.
En av Norges fremste youtubere, Dennis Vareide (27), vant søksmålet mot youtuberen Benjamin Falmark Foss (19), som ble dømt til å betale oppreisning på 50.000 kroner og saksomkostninger på 90.000 kroner.
02:50
Publisert: