Det var i overkant av 2,8 millioner jobber i Norge i tredje kvartal 2017. Det er en økning på 49.000, eller 1,7 prosent, sammenlignet med samme periode året før, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

I tredje kvartal i fjor var det drøyt 2,6 millioner lønnstakere som arbeidet i Norge, en økning på 43.000 personer fra året før. Det er registrert en økning i antallet arbeidsforhold for alle aldersgrupper og i samtlige fylker, men veksten var størst i Finnmark, Oslo og Troms og lavest i Rogaland.

Partilederne i Høyre, Frp og Venstre kunngjorde i en pause i regjeringsforhandlingene på Jeløya torsdag at det å få flere i jobb blir en hovedprioritet framover. Høyres finanspolitiske talsperson Nikolai Astrup mener de ferske SSB-tallene viser at utviklingen går i riktig retning.

– Det er svært gledelig at det er skapt nærmere 50.000 nye jobber det siste året, at flere unge kommer i jobb og at jobbveksten er dobbelt så høy i privat sektor sammenlignet med offentlig sektor, sier han til NTB.

(©NTB)(Vilkår)

Her skjer tyveriet av en av verdens dyreste vodkaflasker - verd over ti millioner kroner
En Russo Baltique-vodka fylt på en flaske som består av tre kilo gull og tre kilo sølv ble stjålet fra en bar i København denne uken. Nå har bareieren offentliggjort overvåkningsbildene fra tyveriet.
00:24
Publisert: