Iss Norge permitterer over 2500 ansatte som følge av koronautbruddet og varsler at mer vil komme.

– Tjeneste- og servicenæringen rammes hardt av at bedrifter stenger ned og ikke kan benytte deres tjenester. Vi må være forberedt på at dette kan få dramatiske konsekvenser for en hel næring, skriver Iss i en pressemelding mandag morgen.

Iss har totalt 11.000 ansatte.

– Dette er en meget alvorlig situasjon og treffer industrien med full kraft. Vi må være forberedt på at dette kan få dramatiske konsekvenser, sier Iss-konsernsjef Carl-Fredrik Bjor i en uttalelse.

Tjenestenæringen rammes hardt av at bedrifter stenger ned og ikke kan benytte deres tjenester, heter det i uttalelsen.

– Det vi har sett så langt er bare starten. Vi har de siste dagene vært i full beredskap. Renholdstjenestene som vi leverer med over 5000 av våre medarbeidere er helt avgjørende for å drive proaktivt smittearbeid for norske bedrifter. Allikevel er renhold ikke definert som samfunnskritisk tjeneste. Disse menneskene utøver en særdeles viktig tjeneste under vanskelige forhold og burde sikres enda bedre enn det vi ser i dag, sier Bjor.

Han etterlyser betydelige og kraftige tiltak.

– Den første krisepakken for næringslivet og økonomien, som ble lagt frem fredag, er langt fra sterk nok for å bidra i en unntakstilstand som vi nå opplever, sier Bjor. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.