Danske Holship vant tvisten om hvorvidt selskapet kunne bruke sine egne ansatte til lasting og lossing eller om medlemmer i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) måtte gis fortrinn. Tariffavtalen har hittil skjermet NTF mot konkurranse.

– Jeg er både skuffet og overrasket over at Høyesterett i realiteten sier at EØS går foran både tariffavtalen og ILO-konvensjonene, sier NTF-leder Lars M. Johnsen. Han vil ha med seg de øvrige LO-forbundene på å kreve at EØS-avtalen reforhandles eller sies opp, skriver Nationen.

Etter at britene stemte for å melde seg ut av Den europeiske union, er det flere i Senterpartiet som mener Norges forhold til unionen må revurderes. Partileder Trygve Slagsvold Vedum er parat til å kjempe om reforhandling.

– Det er en ny virkelighet i Europa etter at Storbritannia meldte seg ut, og det kommer en ny stor handelsavtale alle må forholde seg til, enten man liker det eller ikke. Vi liker det, andre liker det ikke, sier Vedum. Han tror debatten om EØS vil komme uansett og sier det er en debatt vi må.

– Vi må forholde oss til virkeligheten som den er, nye avtaler skal på plass, da må vi se hvilke muligheter det gir. Det er ikke mer dramatisk enn det. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.