Panengstuen er utdannet ingeniør og bedriftsøkonom, og har 33 års fartstid fra industrigiganten Siemens, de siste fem årene som administrerende direktør.

Nortura har de siste par årene slitt med lønnsomheten. I fjor klarte det bondeeide selskapet med et nødskrik å unngå underskudd med et resultat på 26 millioner kroner.

Tidligere konsernsjef Arne Kristian Kolberg måtte i fjor gå av etter manglende resultatoppnåelse. En måned senere trakk økonomisjefen seg, så gikk HR-direktøren og i mars gikk konserndirektøren for Vekst og Innovasjon av.

Ifølge ledelsen i Nortura er Panengstuen en god kandidat for å få fart på selskapet igjen.

«Hun har ledet selskapet og flere av divisjonene der gjennom krevende omstillinger, blant annet knyttet til digital transformasjon av selskapet, omstrukturering av organisasjonen og bygging av ny kompetanse», skriver selskapet.

– Hun har som leder vist at hun er uredd, ryddig, verdibasert, fremtidsrettet og opptatt av å skape resultater gjennom samhandling. Hun har verdifull kompetanse på det digitale skiftet som er veldig relevant for Nortura og måten vi skal drive industri på fremover. Hun har også ord på seg for å være en tøff, men samlende leder - samtidig som hun har utpregede analytiske egenskaper. Denne kombinasjonen tror vi er helt rett for Nortura nå, sier styreleder Trine Hasvang Vaag i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.