Interne høringsnotater Finansavisen har fått tilgang til, viser at Statistisk sentralbyrå (SSB) jobber med en stor flytte- og omorganiseringsplan, parallelt med kuttene i forskningsavdelingen.

Ifølge planen skal totalt 66 årsverk flyttes til og fra Kongsvinger. Kun åtte av årsverkene vil fortsette i sine nåværende jobber, mens 58 årsverk flyttes til helt andre statistikkområdet og får nye arbeidsoppgaver.

- Voldsom nedvurdering

– Det er en voldsom nedvurdering av våre oppgaver. Vi er ansatt ut fra hvilken utdannelse og interesser vi hadde, og har brukt årevis på å bygge kompetanse innen vårt statistikkfelt. Vi tror dette vil sette kvaliteten og produksjonen mye tilbake, noe som også vil gå ut over analyser og forskning, sier en sentral statistiker som ikke vil navngis.

De 58 berørte personene må lære opp andre til å overta egen jobb, før de selv må lære seg et nytt statistikkområde og fagfelt.

SSB-ledelsens primære argument for å flytte på statistikerne er at det sikrer geografisk samling av alle som driver med samme arbeidsområde.ledelsens primære argument for å flytte på statistikerne er at det sikrer geografisk samling av alle som driver med samme arbeidsområde.(Vilkår)

Et vogntog full av hat
Bob Bolus utformet en semitrailer full av anti-Hillary-slagord under presidentvalget som sikret Trump seier. 1 år etter valget kjører nå Bolus trailerne til nye slag under lokalvalgene - og for å demonstrere mot Hillary Clinton på bokturneen hennes.
02:02 Min
Publisert: