Lønnsoppgjøret for dem som jobber på olje- og gassinstallasjoner på norsk sokkel er et skritt nærmere megling.

Arbeidstagersiden – operatør-, boring- og forpleiningsansatte – forlot forhandlingsbordet rundt klokken 4 torsdag morgen. Tilbudet Norsk olje og gass la på bordet var for dårlig. Sokkelavtalene omfatter cirka 3.700 Industri Energi-medlemmer.

– Vi er så langt ikke fornøyd med tilbudene vi har fått og velger å forlate forhandlingene med Norsk olje og gass. Vi forventer å bli innkalt til nye forhandlinger når arbeidsgiverne er klare, sier forbundsleder Frode Alfheim i LO-forbundet Industri Energi.

Forbundet Lederne konstaterer at for deres del er neste skritt i mellomoppgjøret megling. Heller ikke de nådd frem med sine lønnskrav overfor Norsk olje og gass og gikk til brudd klokken 3.30 natt til torsdag. Ifølge forbundsleder Audun Ingvartsen krevde lederne et oppgjør på nivå med frontfaget, altså rundt 3 prosent, men nådde ikke opp.

– Bransjen må fortsatt fremstå attraktiv for ungdom i en tid da mange oljearbeidere føler seg stigmatisert. Slik sett blir disse forhandlingene viktige, sier Ingvartsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.