– Jeg hadde egentlig hatt tanken noen år, men to ting forsterket den. Den ene er at faren min måtte gå av før han hadde lyst; han hadde masse mer å gi, og jeg så at det ikke var noe stas. Omtrent samtidig kom den nye pensjonsreformen som gjorde at 62-åringer kan jobbe ved siden av å motta pensjon, sier Truls Nordby Johansen (45).

For fem år siden startet han selskapet Gammel nok, som spesialiserer seg på å hjelpe personer over 50 år til å bli lenger i arbeidslivet.

Bemanningsselskapet har over 2000 seniorer i stallen og får nå Johan H. Andresens Ferd inn på eiersiden, som en del av satsingen på sosialt entreprenørskap.

Ferd Sosiale Entreprenører tar en posisjon på 20 prosent, og avtroppende konsernsjef i Ferd, John Giverholt (64), blir ny styreleder.

- Denne typen tjenester er et voksende marked fremover, og et viktig supplement til offentlige velferdstjenester, sier Giverholt i en pressemelding.

Giverholt går selv av med pensjon fra konsernsjefjobben i Ferd til sommeren.

Truls Nordby Johansen vil ikke gå ut med hvor mye penger Ferd går inn med, men sier avtalen innebærer både egenkapital og lån. I 2016 omsatte selskapet for rundt 6,5 millioner kroner.

– Mange ufrivillig ledige

Johansen sier ideen ved oppstart var å gi småjobber til de eldste. Det har nå utviklet seg til fire forretningsområder: bemanning, praktisk bistand, omsorg og omstilling.

– Kundene er bedrifter som forstår at med økende press i arbeidslivet trengs det erfarne mennesker som kan hjelpe med å holde hånden stødig på rattet. Innenfor omsorg jobber vi blant annet med ensomme eldre, sier han.

Johansen sier at rundt ti prosent av basen på 2000 personer til enhver tid gjør store og små oppdrag. De fleste er mellom 55 og 65 år.

– Mange som søker seg til oss, har havnet i ufrivillig ledighet og ønsker at vi får dem ut i engasjementer mens de venter på en ny, fast jobb. Så er det også noen som er gått av med pensjon, men som savner å være en del av et miljø og gjøre nytte for seg, sier han.

– Hva skulle aldersgrensen i arbeidslivet ha vært, hvis det var opp til deg?

– Hvis man ikke ser på jobb som enten-eller, synes jeg folk skal jobbe så lenge de vil og så lenge mottageren har behov for kompetansen deres. Det finnes oppdrag innen både offentlig og privat sektor der det er mange fordeler med å ha passert både 70 og 75 år. I omsorgssektoren kan det være en samtalepartner for ensomme eldre som har de samme livserfaringene og referanserammene. I bedriftssammenheng kan de være mentorer som gir erfaring og trygghet til en bedrift under utvikling, sier Johansen.

– Du er 45 år. Er du gammel nok til å lede Gammel nok?

– Nei, jeg er egentlig ikke det. Jeg er fire år for ung. Men som gründer får man jo noen fordeler, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Læreren som henter skoletrøtte hjemme
Øivind Bache (66) slet selv med skolegangen. Som bilfaglærer har han selv kjørt hjem til studentene for å hente elever som står i fare for å droppe ut tilbake til skolebenken. 13 av 14 elever fullførte fagbrevet.
03:25
Publisert: