– Jeg har tatt et valg om å legge opp som skiløper. Som jeg sa på Beitostølen har det vært en trøblete sensommer og høst. Jeg har forsøkt å være i ok form når sesongen skulle starte, men jeg har kjent i de to siste ukene at jeg mangler det siste for å levere på dette nivået. Jeg orker ikke å bruke mer energi og krefter for å beholde denne plassen når jeg ligger så langt etter, sa en gråtkvalt Northug på en pressekonferanse onsdag.

Northug, som nylig vendte tilbake til landslaget etter noen sesonger med eget team i samarbeid med Coop, hadde en trøblete fjorårssesong med sykdom som kostet ham en plass i årets OL i Sør-Korea. Starten på årets sesong har også vært trøblete.

I 2017 hadde Petter Holdning as 14,3 millioner i driftsinntekter, noe bak «toppåret» 2016.

Ifølge VG har han gått inn over ti millioner kroner i premiepenger fra 2006-2018.

Nå skal Northug jobbe for TV 2.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik må du kle deg for å padle kajakk hele året
00:00
Publisert: