– Norden styres fortsatt av sånne som meg. Hvite, heterofile menn på 55 pluss, sa Stordalen til stor jubel fra publikum, skriver Dagbladet.

Almedalsveckan tilsvarer Arendalsuka i Norge, og Stordalen la ingenting imellom.

– Det er ingenting å juble for. Jeg skammer meg litt når jeg ser min egen datter på 27 år i øynene. Dere tror kanskje utviklingen har gått i riktig retning? Nei, dessverre er det ikke sånn, fortsatte han.

Stordalen viste til en svensk undersøkelse der det kommer fram at andelen av kvinnelige ledere i næringslivet gikk ned i fjor, og at 81 av 329 børsnoterte selskaper i Sverige aktivt har valgt bort kvinner i ledergruppene.

Stordalen mener at det er så enkelt som at menn rekrutterer menn og kritiserte samtidig menn som snakker ned kvinner i næringslivet.

– Vi kan ikke sitte og se på at en gjeng gamle menn på 55 pluss selv skal stå for endringene i samfunnet vårt. Det er ingen god løsning, og det er heller ikke oppskriften på å bekjempe rasistiske holdinger og fjerne polariseringen. Da vil det skje lite, og det lille som skjer, vil gå langsomt, avsluttet Stordalen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.