Arbeidsmarkedet i dag preges av hurtige endringer, teknologiske nyvinninger, automatisering og omstilling. 

Dét stiller nye og tøffere krav til både ledere og ansatte, påpeker administrerende direktør Eivind Bøe i rekrutterings- og bemanningsselskapet Randstad.

Onsdag presenterte han RAMA (Randstad arbeidsmarkedsanalyse), som har sett nærmere på fremtidens jobbmarked.

– Aldri har det vært viktigere å rekruttere gode medarbeidere, for det stilles stadig høyere krav til prestasjoner og leveranser, sier Bøe.

– Burde kanskje vært enda mer dramatisk

Fire av ti ledere sier at virksomheten ikke er konkurransedyktig om få år – om de ikke endrer seg.

– Et dramatisk tall, men det burde kanskje vært enda mer dramatisk. Jeg tror tallet er for lavt. Flere ledere burde bekymre seg for konkurransekraften til egen bedrift, sier Randstad-sjefen.

Tirsdag denne uken kom SSB-rapporten «Forecasting demand and supply of labour by education», som beregner behovet for arbeidskraft i Norge frem til 2035.

Her kom det frem hvilke yrker som blir de viktigste i årene fremover.

Endringer i arbeidslivet påvirker også hvilke egenskaper ledere ser etter hos ansatte.

– Vi snakker veldig mye om teknologikompetanse og nye utdannelsesløp tilpasset fremtidens arbeidsliv, men det er viktig at vi ikke glemmer at det å stå på, brette opp ermene og jobbe iherdig fortsatt er utrolig viktig, sier Bøe.

– Det nytter ikke å komme ut i arbeidslivet med en fancy mastergrad hvis du ikke klarer å levere.

Slike ansatte vil sjefene ha

Over 1.000 ledere og 1.000 arbeidstagere har deltatt i Randstads undersøkelse, og lederne er ikke i tvil om hvilke egenskaper de aller helst ønsker seg at de ansatte har: 

Høy arbeidskapasitet og arbeidsmoral (73 prosent svarte dette) og evne til rask omstilling (65 prosent).

- Jeg er ikke overrasket. Arbeidsmarkedet endrer seg såpass raskt nå, og det medfører at du er nødt til å finne medarbeidere som er endringsvillige, åpne og raskt kan ta til seg ny informasjon og læring, sier Eivind Bøe.

På de neste plassene på listen over hva slags ansatte lederne ønsker seg, kommer følgende:

* Innovasjonsdrevne, initiativtagere og evne til å tenke utenfor boksen (45 prosent).

* Har de rette verdiene som er i tråd med virksomhetens verdier (45 prosent).

* Stabile arbeidstagere som vil bli i jobben lenge (32 prosent).

* Har en positiv innstilling til å jobbe overtid (12 prosent).

Lenger ned på listen havner lang arbeidserfaring (9 prosent), gode karakterer fra skole og studier (6 prosent) og lang utdannelse (5 prosent).

God cv fortsatt viktig, men ...

- Dette må ikke forstås som at en god cv ikke er viktig. Lang erfaring, utdannelse og gode karakterer er fortsatt viktige rekrutteringsparametere, men andre egenskaper blir stadig viktigere, analyserer Bøe.

Ledelsen ved de største handelshøyskolene har tidligere fortalt om egenskapene næringslivet er opptatt av hos nyutdannede kandidater.

For noen dager siden spurte DN et knippe av arbeidsgiverne hva de ser etter når nye hoder skal ansettes. Her er nåløyet trangt.

Det skjer en økt polarisering i arbeidsmarkedet, viser Finn jobbindeks, som ble offentliggjort tirsdag.

Spesialistene vil rykke ytterligere fra i lønn, mens generalistene taper terreng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.