– I dagene og ukene som kommer, vil vi både ha fokus på medlemmene våre, som etter alt å dømme møter permitteringsvarsel, og jobbe mot både bedrift og myndigheter for at produksjonen skal fortsette her i landet, skriver forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi i en epost til NRK.

Torsdag kveld ble det kjent at Rec Solar Norway i Kristiansand og Porsgrunn vurderer å stanse produksjonen i inntil 26 uker på grunn av de høye strømprisene. En endelig avgjørelse vil bli tatt de nærmeste dagene.

250 ansatte i Rec Solar Norway i Kristiansand og Porsgrunn har fått beskjed om at produksjonen stanses. Her fra Fiskaa teknologipark der Elkem og Rec Solar Kristiansand holder til.
250 ansatte i Rec Solar Norway i Kristiansand og Porsgrunn har fått beskjed om at produksjonen stanses. Her fra Fiskaa teknologipark der Elkem og Rec Solar Kristiansand holder til. (Foto: Tor Erik Schrøder/NTB)

– Vi har på ingen måte gitt opp at Rec Solar skal velge å bli værende i Norge, understreker Alfheim.

Ifølge Fædrelandsvennen hadde Rec Solar, som produserer solenergisystemer for hjem, bedrifter og verktøy, et underskudd på nesten 2,4 milliarder kroner i 2021. Det er fire ganger så mye som inntektene.

NTB har forsøkt å kontakte administrerende direktør i selskapet, Jan Eno Bicker, fredag, men har foreløpig ikke lyktes i å få tak i han.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.