Nå kan de med ansvar for helse, miljø og sikkerhet (HMS) på arbeidsplassen sjekke om arbeidstakernes ID-kort er gyldige.

- Kampen mot arbeidslivskriminalitet er svært viktig for regjeringen, og utfordringene er spesielt merkbare i bygge-, anleggs- og renholdsbransjen, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

Derfor har regjeringen nå bestemt at HMS-ansvarlige skal kunne sjekke ID-kortet til de ansatte i disse bransjene, et såkalt HMS-kort. Det vil også bli krav om at alle ansatte skal ha et synlig kort på seg når de er på arbeidsplassen.

- Det er altfor mange som enten jobber uten kort eller som har ugyldige kort.

Dessuten oppdager arbeidstilsynet også at arbeidstakere bruker en annen persons kort. Slik skal det ikke være i norsk arbeidsliv, sier hun.

Fra 1. juli 2016 gjelder også et krav om elektronisk føring av oversiktslister, og at hele fødselsnummeret til de som utfører arbeid på bygge- eller anleggsplass skal føres opp i oversiktslistene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.