Ronan Farrows merittliste er både imponerende og lang.

Den amerikanske journalisten, forfatteren og advokaten er Woody Allen og Mia Farrows vidunderbarn som i voksen alder ikke bare er blitt vinner av Pulitzerprisen og kåret av Time til et av verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker, han var også sterkt delaktig i Metoo-bevegelsen og bidro gjennom artikler i The New Yorker til mediemogulen Harvey Weinsteins fall. Nå har han også utgitt en bok om amerikansk utenrikspolitikk, «War on Peace».

I januar kommer han til Norge og NHOs årskonferanse.

– Han er kjent for å være en kraft på scenen, sier kommunikasjonsdirektør i NHO, Peter Markovski.

– Ronan Farrow er en «gullsignering», sier han.

Ekstremt kontaktnett

Tema for NHO-konferansen 9. januar 2019 er globalisering og proteksjonisme.

Det er særlig to sider ved Farrow som gjør ham interessant for NHO-konferansen, forteller Markovski.

Det ene er hans utenrikspolitiske interesse.

– Farrow har en innsikt om USAs rolle i en ny verden som er veldig interessant. Han har et ekstremt kontaktnett, både fra sin tid i amerikanske UD og etterpå, og det gjør at hans meninger bør tillegges en litt annen vekt enn mange andres, sier Markovski.

Endringer etter Metoo

Det andre som gjør ham interessant, er hans rolle i Metoo-bevegelsen. Det var blant annet tre artikler han skrev i The New Yorker som bidro til filmmogul Harvey Weinsteins fall.

– Når NHOs årskonferanse avholdes i januar til neste år, er det er litt over et år siden Metoo-bevegelsen begynte. Det er en mulighet til å se seg tilbake, og se hva det har ført til av varige endringer, sier Markovski.

Ble kjent i år

Farrow vant i april verdens mest prestisjetunge journalistpris, Pulitzerprisen, for avsløringene om Harvey Weinstein. I vår ble han også kåret av Time Magazine til en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer.

– Hvordan fikk dere han til å stille?

– Kjæresten hans, John Lovett, og resten av gjengen i Pod Save America holdt foredrag på NHOs årskonferanse i år, og da var Farrow med som følge. Vi ble kjent, og jeg tror de var godt fornøyd med opplegget i Oslo. Farrow svarte heldigvis raskt ja da vi spurte, sier Markovksi.

Farrow skal også være hovedperson i et eget NHO-arrangement på Sentrum Scene 10. januar, med tema utenrikspolitikk og Metoo. (Vilkår)