Ålesunderen Pål Kibsgaard-Petersen (51) hadde i 2018 en samlet kompensasjon på 16,2 millioner dollar, noe som tilsvarer om lag 140 millioner kroner. Dette er 4,6 millioner dollar, rundt 40 millioner kroner, mindre enn året før, da han fikk en totalkompetansajon på hele 20,8 millioner dollar.

Det kommer frem av en oppdatering oljeselskapet Schlumberger har levert inn til de amerikanske børsmyndighetene i Securities and Exchange Commission (SEC).

Kibsgaard-Petersen har en grunnlønn på to millioner dollar, det samme som i 2017. De virkelig store pengene tjener han imidlertid på prestasjonsbaserte aksjetildelinger, men det var disse som gikk en del ned i 2018.

Har håvet inn de siste årene

I mars i fjor gikk DN gjennom den samlede kompensasjonen Kibsgaard-Petersen har mottatt siden han ble konsernsjef i Schlumberger i 2011.

Gjennomgåelsen viste at Kibsgaard-Petersen frem til da hadde mottatt kompensasjon på 886,4 millioner kroner i perioden, om man regner om fra dollar med gjennomsnittskursen for hvert år.

I samme periode hadde Schlumberger gjennomført omfattende restruktureringer som følge av oljekrisen. Flere titusen stillinger ble kuttet. I fjerde kvartal 2016 alene forsvant 10.000 ut av selskapet.

Kibsgaard-Petersen ble styreleder i selskapet i 2015.

Optimistisk

I oktober i fjor sa Schlumberger-sjefen at skiferoljeproduksjonen i USA står overfor utfordringer som kan dempe selv de mest optimistiske vekstanslag.

Han var likevel utrolig optimistisk hva angikk sitt eget selskap, og lovet igjen overlegen avkastning til aksjonærene.

– Med solide utsikter for global økonomisk vekst og oljeetterspørsel ser vi fortsatt behov for flerårig økning i internasjonale investeringer i leting og produksjon, hvilket er veldig godt nytt for Schlumberger, sa Pål Kibsgaard-Petersen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rockestjerne og milliardær krangler om Live aid-konsert
Eks-Pink Floyd-stjerne Roger Waters går kraftig ut mot milliardær Richard Bransons støttekonsert.
01:34
Publisert: