Riggselskapet Borr Drilling advarer nå jobbsøkere om at svindlere lover jobb i selskapet med et krav om at de betaler penger for det.

– Borr Drilling gir ikke jobbtilbud uoppfordret, og selskapene som jobber for å rekruttere for oss vil aldri be om betaling fra jobbsøkere, opplyser selskapet på hjemmesiden sin.

7000 søknader til 25 stillinger

Det Tor Olav Trøim-styrte riggselskapet er populært blant jobbsøkere. Da selskapet tidligere i år lyste ut 20 stillinger i Dubai og fem ved hovedkontoret i Oslo kom det flere enn 7000 søknader.

Stillingene som ble utlyst var i hovedsak ledende og sentrale stillinger. Blant utlysningene var kommersiell direktør, finansdirektør, kontraktsansvarlig, innkjøpere og HR-direktør.

Administrerende direktør Rune Magnus Lundetræ fortalte til DN i mars at han var på jakt etter dynamiske, energiske personer som ville sette sitt preg på et selskap i vekst.

– Dette er unik mulighet til å bygge et selskap fra bunnen av, og et selskap som har en spennende eiersammensetning og, i våre øyne bra «assets» og sterk kapitalstruktur, sa han til DN.

Jobber med oljeservicegigant

En sentral del av Borrs strategi er å jobbe med oljeservicegiganten Schlumberger, som ledes av nordmannen Paal Kibsgaard og selskapet Cameron for å utvikle integrerte løsninger.

Schlumberger har også kommet inn på eiersiden i Borr, og fikk i mars utstedt 4,7 millioner rettigheter til å få aksjer til kurs 3,50 dollar pluss fire prosent årlig, «for deres rolle, støtte og deltagelse» i aksjeemisjonen tidligere i mars. Schlumberger får ytterligere 4,7 millioner aksjerettigheter («warrants») når samarbeidsavtalen mellom selskapene settes i verk.

Borr Drilling håndterer jobbsøknader fra sitt kontor i Dubai, som DN ble henvist til etter å ha vært i kontakt med riggselskapets norske hovedkontor. Dubai-kontoret har ikke besvart DNs henvendelse. (Vilkår)