– Det er krevende tider for store deler av næringslivet som nå opplever bortfall av inntekter. Vi tar derfor initiativ til å stoppe tvangsmulkt midlertidig, uttaler skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding onsdag morgen.

Dermed vil ikke Skatteetaten ilegge tvangsmulkt ved:

  • Forsinket levering av a-melding
  • Forsinket levering av mva-melding
  • Forsinket levering av skattemelding for personlig næringsdrivende og aksjeselskap

Ordningen som gjelder a-meldinger er midlertidig og gjelder for meldinger som har forfall fra mars og til og med 10. juni.

Ellers følger Skatteetaten situasjonen tett og vurderer hvor lenge de skal avstå fra tvangsmulkt.

– Det er ikke satt noen sluttdato på disse tiltakene, og det vurderes forløpende hvor lenge de skal vare, sier pressesjef Merete Bergeland Jebsen til DN.

Skatteetaten understreker tydelig at de oppfordrer alle bedrifter til å levere som normalt, særlig a-meldingen:

– Selv om tvangsmulkt stoppes midlertidig, ber vi arbeidsgivere likevel gjøre det de kan for å levere korrekte a-meldinger innen fristen. På den måten sikres det at ansatte har oppdaterte og riktige opplysninger hvis de for eksempel trenger ytelser fra det offentlige i denne perioden, sier skattedirektør Hans Christian Holte i pressemeldingen.

Fristen for å rapportere a-melding vil fremdeles være den 5. hver måned. Hvis den 5. er helg eller helligdag, er fristen første virkedag etter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.