Ifølge en dom fra Fredrikstad tingrett skal en skobutikk ha sparket en butikkansatt foran kunder etter at den ansatte hadde tatt med seg et par Marco Tozzi-sandaler hjem fra butikken uten å betale for dem.

Saken ble oppdaget da datteren til den ansatte kvinnen publiserte et bilde av sandalene på billeddelingstjenesten Instagram.

En kollega fikk med seg bildet, og meldte fra til butikksjefen, som stusset over at den ansatte ikke hadde meldt om kjøp med personalrabatt av sandalene.

Skobutikken fant først ingen manglende skoesker på lageret før etter seks uker, da de fant en tom eske etter at en kunde hadde etterlyst sandaler i størrelse 37.

Ifølge den anklagede kvinnen la hun en lapp om sandalene i kassen, og regnet med at skoene ville bli trukket fra lønnen, men ifølge tingretten skal salg registreres som personalkjøp, noe den mener den ansatte var kjent med.

Den anklagede kvinnen skal deretter ha blitt sparket, foran kunder.

Delvis vunnet, delvis tapt

Det hele endte med at den ansatte vant frem med at avskjeden som ble gjort i butikken var urettmessig, og at hun har rett på en erstatning på 40.000 kroner.

Retten viser blant annet til en økt belastning ved «at konfrontasjonen om pliktbruddet ble gjort i påsyn av kunder».

Samtidig vant butikken frem med at det var grunnlag for oppsigelsen som ble formalisert senere ettersom den anklagede ikke betalte for skoene.

Kvinnen får dermed erstatning, men mister jobben.

– Retten deler vår oppfatning om at dette gir grunnlag for oppsigelse, sier advokat Niels-Christian Schelver Petersen i Advokatfirmaet Legal, som representerte skobutikken.

Advokat Niels-Christian Schelver Petersen.
Advokat Niels-Christian Schelver Petersen. (Foto: Anette Karlsen/NTB Scanpix)

Ifølge ham har skokjeden ikke bestemt seg for om de vil anke dommen.

– Vi har ikke diskutert detaljene ennå, dommen kom i slutten av forrige uke og det er sommerferie. Det vil nok bli vurdert, men sannsynligvis vil ikke dommen bli anket.

Tingretten har også bestemt at partene dekker sine egne saksomkostninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.