– Vi har hele tiden hatt ambisjoner om å matche oppstartsbedrifter med alt de har behov for, ikke bare jobbkandidater, sier gründer Thomas Sveum (25) i Startupmatcher.

For to år siden startet han jobbsøketjenesten, som nå har fått 20.000 registrerte brukere og 2.300 gründerbedrifter.

I fjor ble Dagens Næringsliv medeier. Nå har selskapet fått DNB som samarbeidspartner, som både bidrar med penger og markedsføring av tjenesten.

Finn.no har en dominerende posisjon i det norske jobbmarkedet. Fredag 6. oktober var det utlyst 16.600 stillinger på siden, fordelt på 7.900 annonser.

Men i nisjemarkedet for gründerbedrifter har Startupmatcher klart å kare til seg en egen plass, med 1.200 utlyste stillinger på samme tidspunkt.

Tror tiden er inne

Startupmatcher skiller seg fra tradisjonelle jobbportaler ved at utviklerne har byttet ut epostsystemer og søknader med en chattefunksjon, som gir direkte kontakt mellom potensielle kandidater og selskapet.

Når tjenesten i løpet av de nærmeste dagene skal begynne å matche investorer og gründerbedrifter skjer det på en lignende måte: Investorer får muligheten til å opprette egne profiler med info om hva slags industrier de investerer i, i hvilken fase av et selskaps utvikling de går inn og hvilke summer.

– Vi begynte med jobbmatching, fordi det var god timing for en slik plattform. Det er to grunner til at vi nå gjør investorrekruttering: Ved siden av rekruttering er det å hente penger den største utfordringen for oppstartsbedrifter. Og så er det ikke minst fordi vi føler at nå er timingen riktig. Det er først nå vi ser at det skjer en del ting som kan gjøre det mer lukrativt å putte penger i gründerbedrifter, sier Sveum.

Han viser blant annet til regjeringens nye skattefradrag for investeringer i gründerbedrifter og utenlandske investorer som viser interesse for norske gründerbedrifter.

Millionavtale med DNB

Gründernes eneste inntekt til nå har vært å selge ekstra synlige plasser og promotering av jobbannonser. I fjor hadde selskapet drøye 400.000 kroner i inntekter og et resultat i null.

Avtalen med DNB innebærer at banken bidrar med penger til utvikling, samtidig som banken selv vil bruke og promotere tjenesten.

Teknologien i matching-tjenesten har allerede blitt brukt på 10 av DNBs Nxt-arrangementer, som samler gründere og investorer i ulike deler av landet.

– Samarbeidet med Startupmatcher er en vinn-vinn-situasjon. Vi ønsker å bidra til at kapital og ideer finner sammen, og dette er en digital plattform som vi håper vil ha verdi for å øke kapitaltilgangen i tidlig fase, sier konserndirektør for bedriftsmarkedet Benedicte Schilbred Fasmer i DNB.

DNB-avtalen er etter det DN erfarer verdt nærmere to millioner kroner.

– Pengene kommer godt med, men først og fremst er fordelen å få jobbe med Norges største bank på dette området. Vi kunne gjort en vanlig runde med kapitalinnhenting, men hadde ikke fått de samme forutsetningene for å lykkes, sier Sveum.


73 prosent av selskapet eies i dag av Sveum og hans to medgründere, mens Dagens Næringsliv eier de resterende 27 prosentene.(Vilkår)