Direktør Nedzas Asceric i det bosniske firmaet Umel sier arbeiderne blir sagt opp, ifølge nettavisen Klix , gjengitt av NRK.

Statnett avdekket i forrige uke at ansatte hos Valard Construction AS har jobbet under vilkår som El og IT Forbundet mener er slavekontrakter.

Bosnierne, som jobber på en kraftlinje i Rogaland og Vest-Agder, er gjennom arbeidskontraktene sine pålagt å sende halve lønna til en bankkonto i Bosnia og forplikte seg til å bli i Norge på ubestemt tid.

Valard Construction AS er et canadisk entreprenørselskap som har kontrakt med Statnett.

- Har gjort det vanskeligere

Valard sier at Umel ikke har informert dem om dette, mens Statnett sier at sosiale kostnader ikke skal bli utbetalt fra nettolønnen.

– De jobber midlertidig i Norge der de får rundt 3.000 konvertibel mark (ca. 15.000 kr.). Deres skatter, avgifter og helseforsikring for familiene blir betalt av oss. Derfor må de gi noe tilbake til bedriften, som de skal komme tilbake til. Nordmennene kan ikke forstå dette her, sier Asceric.

Den bosniske direktøren sier at han «må si opp de ansatte» og at «nordmennene, med hele denne situasjonen, bare har gjort det vanskeligere for arbeiderne».

Konserndirektør Elisabeth Vike Vardheim i Statnett sier til NRK at de forventer at Valard rydder opp i situasjonen uten at det går utover de bosniske arbeiderne eller deres familier.(Vilkår)

Nå er de her snart: Selvkjørende busser klare for norske veier
De selvkjørende bussene er her allerede. Fra nyttår blir det også lov å sette dem i drift.
01:41
Publisert: