Møtet mellom SSB-sjef Christine Meyer og finansminister Siv Jensen (Frp) onsdag morgen er avsluttet, opplyser Therese Riiser Wålen i Finansdepartementet til DN. Det er ikke klart hva som ble utfallet av møtet.

Wålen viser til at Jensen vil møte pressen i vandrehallen i Stortinget senere i dag.

Møtet startet klokken 08.15, og et stort pressekorps har ventet uten for departementet. Meyer ble ikke observert på vei ut av møtet, og tok dermed bakveien.

SSB-sjefen har vært i hardt vær etter at det for noen uker siden ble kjent at 25 forskere flyttes fra forskeravdelingen til statistikkavdelingene i byrået.

Onsdag var Meyer i et nytt møte på finansministerens kontor for å orientere om situasjonen. Svarene Siv Jensen (Frp) fikk på møtet mellom de to i forrige uke, var ikke nok.

Omorganiseringen har fått stor oppmerksomhet. SSB-direktøren er blitt beskyldt for å ha politiske motiver, noe hun selv har avvist.

Parallelt med omorganiseringen i SSB, har Finansdepartementet satt ned et utvalg som skal vurdere statistikkloven og SSBs virksomhet. Utvalget skal levere sin rapport innen 15. desember.

Før helgen vedgikk statistikklovutvalget leder, professor Nils-Henrik von der Fehr ved Universitetet i Oslo (UiO), at Meyers omorganisering ikke kom på best tenkelig tidspunkt.(Vilkår)

Audis feteste
Audi RS 5 er raskere og sterkere enn noensinne, likevel savner vi den gamle modellen.
01:42 Min
Publisert: