Det blir et tredje oppklaringsmøte mellom SSB-sjef Christine Meyer og finansminister Siv Jensen (Frp) om omorganiseringsprosessen i statistikkbyrået. Det er klart etter oppklaringsmøtet de to hadde onsdag, som var det andre på litt over en uke.

Neste møte finner sted fredag denne uken.

– Jeg har hatt et godt møte med finansminister Siv Jensen i dag. Vi har diskutert tiltak for å skape ro rundt omorganiseringsprosessen i SSB. Situasjonen er fortsatt komplisert og vi trenger noe mer tid. Jeg ser frem til å diskutere dette videre i et nytt møte med finansministeren på fredag, sier SSBs administrerende direktør Christine Meyer i en uttalelse.

Etter onsdagens møte med finansministeren forlot Meyer Finansdepartementet uten å snakke med et stort pressekorps som hadde møtt opp utenfor.

SSB-sjefen har vært i hardt vær etter at det for noen uker siden ble kjent at 25 forskere flyttes fra forskeravdelingen til statistikkavdelingene i byrået.

Omorganiseringen har fått stor oppmerksomhet. SSB-direktøren er blitt beskyldt for å ha politiske motiver, noe hun selv har avvist.

Parallelt med omorganiseringen i SSB, har Finansdepartementet satt ned et utvalg som skal vurdere statistikkloven og SSBs virksomhet. Utvalget skal levere sin rapport innen 15. desember.

Før helgen vedgikk statistikklovutvalget leder, professor Nils-Henrik von der Fehr ved Universitetet i Oslo (UiO), at Meyers omorganisering ikke kom på best tenkelig tidspunkt.(Vilkår)