Stålverket Scana Steel Stavanger på Jørpeland som nylig ble slått konkurs, er reddet av en ny eier. Om alle de 115 som mistet jobbene sine får disse tilbake, er usikkert.

Investor Hogne Fjellanger er stålverkets nye eier. Han håper at driften kan være i gang igjen om noen uker, melder NRK.

- Det er ikke bare å gå rett inn dørene og fyre opp ovnene, men om et par uker håper jeg at vi er i gang med smeltingen, sier Fjellanger.

Styret i Scana Steel Stavanger besluttet 3. mars å begjære stålverket konkurs etter 105 år. Da hadde selskapet slitt i lang tid.

Konkursen innebar at 115 ansatte mistet jobben. Det er foreløpig for tidlig å si om alle disse får jobbene tilbake, sier Fjellanger.

- Vi tar inn dem vi har bruk for, og vi skal ha aktivitetene som var der før. Da må vi se på hvilken bemanning vi trenger til det, sier Fjellanger.

Scana Steel Stavanger leverer spesialstål til energiindustrien og bergverksbransjen. Selskapets eksportandel er 70 prosent.

De siste årene har virksomheten gått med underskudd på mellom 250 og 300 millioner kroner, skrev Stavanger Aftenblad da konkursen ble kjent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.