– At Høyre er opptatt av å bevare en ordning som sikrer den økonomiske eliten billig hushjelp fra utlandet, overrasker meg ikke. Men hvorfor løper Senterpartiet vestkantfiffens ærend? Det er jeg både skuffet og overrasket over, sier Masud Gharahkhani (Ap) til Dagbladet , som først omtalte saken.

I sommer la SV frem et forslag om å avvikle au pair-ordningen etter flere saker om utnytting av au pair-er. Torsdag kom innstillingen fra kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget. Der får forslaget kun støtte av Arbeiderpartiet, mens Senterpartiet vil stemme sammen med regjeringspartiene for å beholde ordningen.

Sps Heidi Greni sier til avisen at au pair-ordningen er og fortsatt skal være en kulturutvekslingsordning, ikke billig arbeidskraft.

– Derfor fremmer vi også krav om at det skal være mindreårige barn i vertsfamilien. Henting og tilsyn av barn er oppgaver som lar seg forene med språkkurs. De skal ikke være hushjelp, sier Greni til Dagbladet.

I 2015 gikk imidlertid også Sp inn for å skrote ordningen og heller gi au pair-ene status som gjestearbeidere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.