43 prosent av de yrkesaktive forventer at arbeidsgiver eller nærmeste leder kan hjelpe dem med å komme helt eller delvis tilbake i jobb.

Likevel er det bare 12 prosent, eller i underkant av én av ni, av dem som har vært sykmeldt i minst to uker som sier at de fikk denne hjelpen.

Det viser tall fra TNS helsepolitiske barometer 2017, som blir offentliggjort tirsdag.

Chris Jensen, som er daglig leder ved Nasjonal kompetansetjeneste for arbeidsrettet rehabilitering, tilhørende Rehabiliteringssenteret Air, er overrasket over funnene:

– Det er et paradoks at dette oppleves av så få tidligere sykmeldte. Dette tyder på at det er for lite kontakt mellom sjefen, eller at hjelpen ikke fører frem, sier han.

«Melder seg ut»

– Tror du mange sykmeldte blir «glemt» av sjefen når de ikke er på jobb?

– Det kan være flere grunner til at sykmeldte ikke får hjelp av arbeidsgiver til å komme tilbake i jobb. Ja, noen blir nok litt «glemt», men jeg tror også grunnen kan være en form for maktforskyvning. Det er sykemeldingen som sier når arbeidstager skal i jobb igjen, og en del ledere kan nok «melde seg ut» og overlate hele ansvaret til fastlegen, sier Chris Jensen.

De sykmeldte i undersøkelsen sier selv at disse hjalp dem med å komme tilbake i jobb:

  • 25 prosent av dem som har vært sykmeldte i mer enn to uker sier at fastlegen hjalp dem.
  • 19 prosent fikk hjelp av annen behandler innen helsevesenet, som for eksempel sykehus.
  • 12 prosent kom tilbake i jobb ved hjelp av arbeidsgiver eller nærmeste leder.
  • 9 prosent fikk hjelp av familie.
  • 5 prosent fikk hjelp av Nav.

– Opplever det som vanskelig

– Hva kan sjefen gjøre for å bidra til å få sykmeldte raskere i jobb igjen?

– Mitt beste råd er å være mer «på», involvere seg mer i situasjonen til den sykmeldte. Det kan gi en positiv effekt, sier Jensen.

Han peker på at arbeidsgiver og sykmeldte sammen har en viktig rolle i å tilrettelegge så den sykmeldte kan komme tilbake i jobb. Det kan derfor tyde på at dette ansvaret ikke blir fulgt opp.

– Det kan skyldes at arbeidsgiver ikke er så opptatt av dette arbeidet, men det kan også skyldes at arbeidsgiver opplever det som vanskelig, mener Chris Jensen.

Sykefraværet kan gå ned og store trygdeutbetalinger spares ved tettere oppfølging og strengere krav til aktivitet for sykmeldte, viste to rapporter tidligere i år.

Rundt 200.000 nordmenn er hvert år sykmeldt i åtte uker.


Føler seg overlatt til seg selv

Undersøkelsen viser også at fire av ti sykmeldte føler seg overlatt til seg selv.

– Det er naturlig at noen personer ikke trenger hjelp for å komme tilbake i jobb etter en sykemelding. Men 43 prosent er for høyt. Når vi ser på menneskene bak disse tallene, er det en overvekt av personer som har en rekke utfordringer i livet sitt. Mange av dem er uføretrygdet eller er lite fornøyd med livet sitt, sier Jensen.

Over 1800 personer over 18 år deltok i undersøkelsen. 60 prosent av de spurte har vært sykmeldte i minst to uker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thaiskolen: Grillet entrecôte i Penengcurry
Norges beste Thaikokk Terje Ommundsen viser deg hvordan du kan lage fantastisk thaimat på ditt eget kjøkken. Denne uka får du oppskriften på Grillet Entrecote i Penengcurry.
02:17
Publisert: