Tesla-gründer Elon Musk er ansett som en av verdens mest visjonære forretningsmenn, og er kjent for ikke å sløse med tiden.

I en lekket epost til de ansatte i Tesla, først omtalt av nettstedet Jalopnik, avslutter Musk med syv produktivitetstips som viser at han heller ikke er noen stor møtetilhenger.

Musk lover nemlig at Tesla skal ta livet av en av verdens helligste kuer: Møtet!, skriver The Independent.

Ifølge en undersøkelse fra Det Danske Lederbarometer som DN omtalte i desember 2016 bruker ledere omtrent halvparten av tiden sin i møter. Professor Erik Lerdahl ved Høyskolen Kristiania viste til en svensk studie hvor det fremkom at ledere kan bruke opptil 70 prosent av arbeidstiden i møter, samtidig som undersøkelser viser at mellom 40 og 50 prosent av alle møter oppfattes som bortkastet.

I sine syv pruduktivitetstips ber Elon Musk blant annet de ansatte i selskapet om å bryte regler og forlate møter. «Bedriftsrevolusjon eller en oppskrift på bedriftskaos»?, spør Independent etter å ha gjennomgått punktene.

For bedriftenes møtekultur er ikke til å spøke med, skal man tro professor Lerdahl.

– Møter oppleves for mange som et fristed fra arbeidspress, og derfor er det tabubelagt å fikle med dette velbehaget. Samtidig er mange oppgitt over egen bedrifts dårlige møtekultur, så det er en sammensatt utfordring, sa Lerdahl til DN.

«Ikke uhøflig å gå»

Musks første tips lyder, ifølge Jalopnik som har gjengitt hele den lekkede eposten; «Overdreven møtevirksomhet er en sykdom i store selskaper og blir nesten alltid verre over tid. Vær så snill å kom dere ut av alle store møter, så sant du ikke er sikker på at det gir verdi til alle deltagerne, i så fall hold dem så korte som mulig».

Musk følger opp med følgende tips; «Bli også kvitt hyppige møter, med mindre du har å gjøre med en ekstremt presserende sak. Møtefrekvensen bør falle raskt så snart hastesaken saken er løst».

Det tredje rådet er det nok mange møtedeltakere som i sitt stille sinn har ønsket å følge; «Forlat et møte eller avbryt en samtale så snart det er åpenbart at du ikke har noe utbytte. Det er ikke uhøflig å gå, det er uhøflig å få noen til å bli og å kaste bort tiden deres».

I det fjerde rådet henstiller Musk de ansatte om å droppe alle former for sjargong; «Ikke bruk akronymer (forkortelser) eller nonsensord for mål, instrukser eller prosesser hos Tesla. Generelt hindrer alt som krever en forklaring kommunikasjon. Vi vil ikke at folk må huske en ordliste for å fungere på Tesla.

Her kan du lese hele den lekkede eposten og alle de syv rådene og tipsene fra Musk til de Tesla-ansatte.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Hvitt av rødt
Den perfekte vin til mai-månedens mange koldtbord og buffeter
01:15
Publisert: