The National Labor Relations Board (NLRB) har sendt inn en klage på Tesla, og sier at selskapet har krenket arbeiderrettigheter ved å hindre fagforeningsarbeid. Dette meldte Business Insider i slutten av forrige uke. 

NLRB er et uavhengig føderalt byrå som har ansvar for å passe på at rettighetene til amerikanske arbeidere blir opprettholdt. Tesla må svare på anklagene før 14. september og møte til en høring i California som vil begynne i november. 

I april sendte fagforeningen Auto Workers Labour og tre Tesla-ansatte separate klager på selskapet. Der sier de at selskapet har fått ansatte som jobbet med fagforeningsarbeid til å tie. NLRB sier nå at det finner hold i klagen, og sender derfor inn sin egen. 

Avviser kritikk

I en egen uttalelse avviser Tesla alt av kritikk.

«Disse anklagene, som er blitt sendt av den samme kontingenten av fagforeningsorganisatorer som har vært så frittalende i mediene, er helt uten hold», heter det i uttalelsen.

De som jobber for å danne en fagforening blir i tillegg anklaget for falsk kommunikasjon, uvelkomne besøk til Tesla-ansattes hjem og forsøk på å skade Tesla i mediene.

Skal ha fått taushetsplikt

Konflikten er en følge av det klagen kaller en begrensende konfidensialitetsavtale. Avtalen hindrer ansatte fra å organisere seg og å diskutere arbeidsforhold. Slike avtaler har fått hard kritikk også tidligere. Mer enn 50 lokale grupper i California ba Tesla revurdere avtalene i juli. 

I tillegg skal Teslas sikkerhetsvakter og HR-ansatte ha skremt fabrikkarbeidere som prøvde å spre brosjyrer om fagforeningsarbeid. 

Arbeidere ved Teslas fabrikk i Fremont har prøvd å danne en fagforening siden starten av året. Dette begrunner de ansatte med at de ofte får stor obligatorisk overtid og jobber under farlige forhold. (Vilkår)

Texas tørker opp: Fikk huset oversvømt for tredje gang
Harry Duffey fikk hjemme sitt oversvømt for tredje gang da ekstremværet Harvey herjet i Texas.
00:43
Publisert: