– Vi ser at en slik endring er nødvendig i den økonomiske situasjonen vi fortsatt ser for oss fremover, i alle fall et halvt år og kanskje videre, sier statsminister Erna Solberg til VG, som omtalte saken først.

– Vi varslet før sommeren at vi ville følge situasjonen i arbeidsmarkedet nøye, og komme tilbake i august med en vurdering av behovet for å utvide permitteringsperioden ytterligere. Selv om vi ser lyspunkter i deler av økonomien, er usikkerheten fortsatt så stor at vi nå velger å utvide permitteringsordningen fra 26 til 52 uker fra 1. november, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Permitteringsordningen går ut på at arbeidsgivere kun må betale for to av dagene en ansatt er permittert, og ikke 15 dager, slik tilfellet vanligvis er. Ordningen ble innført i mars, etter at regjeringen innførte de strengeste og mest inngripende tiltakene i Norge i fredstid, som følge av koronapandemien.

Permitteringsordningen ble også utvidet til 52 uker under finanskrisen i 2008.

Tidligere har Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og fagforeningen LO gått ut og krevd utvidet permitteringsordning.

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).
Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H). (Foto: Mikaela Berg)

Regjeringen legger til grunn at disse endringene er knyttet til den ekstraordinære situasjonen norsk økonomi nå opplever, og at behovet for utvidet permitteringsperiode er midlertidig.

Regjeringen innfører også en ekstra arbeidsgiverperiode for alle som er permittert i 30 uker eller mer fra 1. januar neste år. I denne perioden er det bedriftene som må betale.

Vanligvis er det bedriften som betaler lønnen til de ansatte de første 15 dagene, deretter tar Nav over- men Stortinget vedtok midlertidige endringer i regelverket da koronakrisen inntraff i vår. Da ble det redusert til at arbeidsgiver kun betalte lønn for de to første dager.

Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) er blant de som har etterspurt en utvidelse av permitteringsordningen.

– Vi er veldig fornøyd med at vi har fått denne meldingen nå. Det var viktig å få avklart for å kunne planlegge fremover, og ikke må gå til oppsigelser, men heller beholde kompetansen i bedriften, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til DN.

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid, leder i LO Hans Christian Gabrielsen, leder i AUF Ina Libak og statsminister Erna Solberg deltar på debatten «Er vi fortsatt et tillitssamfunn?» Under Arendalsuka 2020.
Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid, leder i LO Hans Christian Gabrielsen, leder i AUF Ina Libak og statsminister Erna Solberg deltar på debatten «Er vi fortsatt et tillitssamfunn?» Under Arendalsuka 2020. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Samtidig mener Almlid det er viktig at regjeringen tar grep for å sørge for at flest mulig skal ha en jobb å gå til fremover.

– Det må legges til rette for å skape nye arbeidsplasser, og at de arbeidsplassene vi har blir bevart. Norge burde tenke at den perioden vi er i nå skal vi bruke til å øke konkurransefortrinnet vi har overfor andre land.

- På tiden

– Det var jaggu meg på tide. Tusenvis av permitterte har ventet altfor lenge, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i en pressemelding.

Gabrielsen mener regjeringen har vært sent ute med å forlenge.

– At permitteringslengden nå er utvidet er bra, men å bruke så lang tid på noe så viktig mener vi var farlig defensivt av regjeringa. Det skapte unødvendig stor usikkerhet og engstelse for titusenvis av arbeidstakere og alle bedriftene som er rammet av koronakrisen, sier LO-lederen.

LO skriver at de sammen med NHO har krevd denne utvidelsen siden i våres for å hindre unødige oppsigelser og konkurser.

– Nå får både arbeidstakere og bedrifter mer trygghet og forutsigbarhet. Dette vil gjøre dem i stand til å komme raskt på beina igjen når korona-pandemien er over, sier Gabrielsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.