– Det var ikke dårlig. Synd at det bare varer i ett år, sier Tore Wigtil og ler når han får høre at han troner øverst på inntektstoppen i Trondheim, og nummer to i hele Trøndelag fylke.

69-åringen tjente nesten 54 millioner i fjor. Dette er den høyeste inntekten i hele Trondheim viser ferske tall fra skattelistene. I Trøndelag er det bare laksearvingen Gustav Witzøe som slår ham.

Wigtil kan også innkassere en pen 42. plass på inntektstoppen på landsbasis. Han er imidlertid ingen kjenning på denne listen. Tidligere år viser en inntekt på rundt tre millioner kroner før inntekten gjorde et kraftig hopp. Wigtil tror imidlertid ikke han klarer å gjenta suksessen.

– Inntekten skyldes at jeg solgte selskapet mitt Mint renhold. Selskapet ble startet i 1999 av undertegnede. Deretter har vi økt omsetningen organisk år for år.

Siden selskapet ble opprettet steg omsetningen for hvert år som gikk. Fra litt over to millioner i 1999 til over 100 millioner i salgsåret 2017.

– Da kom det en på banen som ville kjøpe gitt, sier Wigtil.

På dette tidspunktet hadde Mint renhold over 200 ansatte. Kjøperen var renholdsgiganten 4 service.

Her kan du også søke i de ferske skattelistene

69-åringen har nå lagt en lang yrkesaktiv karriere bak seg. Allerede som 14-åring begynte Wigtil som servicelæring i et skrivemaskinfirma før han begynte på det som het sjøguttskolen på Croftholmen i Telemark. I 1968 endte Wigtil opp som stuart i handelsflåten. Seks år senere gikk han i land og var i restaurantbransjen før han til slutt endte opp i renhold. Planen videre er allerede klar.

– Nå skal jeg nyte mitt otium. Jeg har jobbet siden jeg var 14 år, så nå har jeg tenkt til å ta meg fri resten av tiden.

Wigtil skal imidlertid ikke ta helt fri. Etter salget står han oppført med formue på over 40 millioner kroner. For å forvalte pengene har 69-åringen startet et investeringsselskap.

– Blir så dårlig avkastning i banken vet du. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik reagerte Olav Thon da DN spurte ham om Røkkes Fornebu-tårn: –He he he
Selv skulle han gjerne bygget et tårn i Oslo sentrum.
01:33
Publisert: