– Folks liv er ødelagt. Stortinget må vite hvorfor de ansvarlige ikke handlet før, sier Hansen til Adresseavisen.

Hansen er visepresident i Stortingets presidentskap og sitter i i tillegg kontroll- og konstitusjonskomiteen. Nå vil hun bruke sin posisjon til å kreve en høring om rettsskandalen, der mottakere av trygdeytelser urettmessig har blitt dømt til fengselsstraff fordi Nav har feiltolket reglene.

– Det er åpenbart at denne feilen har vært kjent lenge. Trygderetten har varslet ifra, og statsråden må ha visst dette i lengre tid. Da må Stortinget gå helt til bunns i saken, og det skjer best i en åpen høring, sier Hansen.

Leder av kontrollkomiteen Dag Terje Andersen (Ap) sa onsdag til NTB at han tror det er stor sannsynlighet for at Nav-skandalen vil havne på komiteens bord.

Han vil imidlertid først avvente redegjørelsen til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) i Stortinget tirsdag. Det er heller ikke avklart om arbeids- og sosialkomiteen skal behandle saken, noe som i så fall trolig vil skje før den havner i kontrollkomiteen.

Hauglie har varslet at det vil bli satt igang ekstern gransking i saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.