– Vi ønsket en leder med brennende hjerte for journalistikk, som er inderlig opptatt av samfunnsoppdraget vårt, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække om Anne Weider Aasen, i en pressemelding fra TV 2 tirsdag morgen.

I meldingen opplyses det at den nyopprettede politiske avdelingen, som skal få navnet Samfunnsavdelingen, har planlagt oppstart fra midten av oktober.

Aasen er gift med Vårt Land-redaktør Bjørn Kristoffer Bore, og er nestleder i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Aasen har jobbet i TV 2 siden 1997, blant annet som politisk reporter i forskjellige prosjekt- og lederjobber. De siste årene har hun vært reportasjesjef i TV 2 Nyhetene.

– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å lede en av landets mest spennende avdelinger. Jeg ser frem til å samarbeide med svært erfarne journalister med solid fagkunnskap innen både politikk og økonomi, sier hun.

I tillegg til Weider Aasen vil avdelingen bestå av omkring ti personer.

– Jeg brenner for politikk og samfunnsspørsmål, og gleder meg til å få nyheter fra dette feltet ut på alle TV 2s plattformer. Jeg ønsker å være med på å ta samfunnsoppdraget vårt inn i en ny digital medievirkelighet, og nå ut til flere, sier hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.