Den Varner-eide nettbutikken Junkyard, som ble startet i 2002, varsler tirsdag at det forlater sine lokaler i Trollhättan i Sverige. Et nytt lager vil også bli outsourcet til Vänersborg, samtidig som at Junkyard-butikken i Trollhättan også vil bli stengt.

– Dette er en del av en prosess for å oppgradere satsingen i Junkyard, sier Varners pressekontakt Julie Bragli Eckhardt til DN.

– Hva slags oppgraderinger?

– Det kan jeg ikke si noe om, sier Bragli Eckhardt.

Integrere Junkyard i Varner

Det var den svenske nettavisen Breakit.se som først meldte om flyttingen. Junkyard er en nettbutikk som ble startet som en skateboard-butikk i Sverige i 2002. I fjor sommer ble nettbutikken kjøpt opp av det norske Varner-konsernet, som også eier blant annet Dressmann, Urban og Carlings. I dag er Junkyard Nordens største butikk for såkalt «street-fashion».

– Det jobbes nå med å integrere Junkyard som et brand i Varner, skriver Bragli Eckhardt i en epost til DN.

Ifølge Breakit har om lag halvparten av de 100 Junkyard-ansatte i Göteborg, Trollhättan og Stockholm fått varsler om nedbemanning. Samtidig har kilder oppgitt til Breakit at Varner planlegger å ansette nye folk i forbindelse med lagerflyttingen til Vänersborg. Eksisterende ansatte skal videre ha fått beskjed om at de kommer til å kunne søke på de nye jobbene.

Vil ikke gi flere detaljer

– Junkyard har sitt lager i Trollhättan, bare noen kilometer fra Varners lager i Vänersborg, og vi ser nå an hvordan vi skal organisere driften og samordne den virksomheten slik at Junkyard får potensial til å utvikles som konsept, skriver Bragli Eckhard.

– Vi er opptatt av å ivareta vårt dyktige personale på en beste mulig måte gjennom prosessen og kan dessverre ikke gi flere detaljer nå. Som en sterk online-aktør har omsetningen for Junkyard hatt en god utvikling også i tiden etter korona-utbruddet, opplyser hun videre.

Selskapet som står som eier av Junkyard-merkevaren, Tpt as, omsatte i 2019 for 92,8 millioner kroner, med et resultat før skatt på -2,3 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.