– Jeg ønsker å kunne trappe ned litt på jobbingen for å bruke mer tid på familie og barnebarn. Det får jeg mulighet til med de ekstra feriedagene, de motiverer meg til å stå lenger i jobb. Jeg bruker disse i stedet for å gå av, sier Tor Kirkenær (65), økonomisjef i Forsvarsbygg.

Slik det ser ut i dag ønsker han å stå i jobb til han er 70 år.

Vil fjerne godene

Godene som motiverer ham, er ikke arbeidstagerorganisasjonen hans Econa like begeistret for.

Administrerende direktør Tom Bolstad i Econa tviler på at alle 60-åringer virkelig har behov for en ekstra ferieuke. Han mener seniorgodene er utdaterte og kan hindre denne gruppen på arbeidsmarkedet. Derfor ønsker han en lovendring som gjør den ekstra ferieuken frivillig.

- Det handler om å finne løsninger som sikrer at de over 60 år blir i jobb, og at de blir attraktive arbeidsgivere. Oppfatningen i dag er at goder vil få dem til å jobbe lenger, men kanskje er det motsatt. De er kostbar arbeidskraft sett fra arbeidsgiversiden. Våre medlemmer opplever at de som er i jobb er utsatt, blant annet i nedbemanningsprosesser. De blir heller ikke populære å ansette på grunn av alle særordningene. Vi tenker at godene er en del av problemet, sier Bolstad.

Econa representerer 20.000 siviløkonomer, drøyt 1000 av disse er over 60 år og i jobb.

Econas utspill skaper sterke reaksjoner hos andre arbeidstagerorganisasjoner.

– Det Econa foreslår er helt uaktuelt, sier LOs førstesekretær Peggy Hessen Følsvik.

Les hele saken her. (krever innlogging)

Ulik belastning

Kirkenær og Econa er enige om at 60-åringer opplever ulike arbeidsbelastninger, og at noen kan ha mer behov for seniorgodene enn andre.

- Jeg har alltid hatt lederjobber som ikke innebærer de store anstrengelsene. En som har en mer anstrengende hverdag, vil nok heller slutte, sier Kirkenær. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.