Koronapandemien har rammet vannprodusenten Voss of Norway gjennom sviktende salg.

Styremedlem Rune Fløgstad skriver på sms at 19 ansatte ved Voss Production as denne uken ble varslet om permittering fra uke 30 som skyldes effekter av Covid-19.

På eiersiden til vannprodusenten finner man blant annet Knut Brundtland gjennom sitt selskap Giotto as og Stein Erik Hagen gjennom familiens investeringsselskap Canica.

Fabrikksjef Olaf Grimsmo i Voss Production as sier at produksjonen ikke stoppes helt.

Grimsmo forteller om sviktende salg etter at koronaen rammet fordi både Europa, USA, og Asia innførte restriksjoner.

– Ved restriksjoner mener jeg at innbyggerne i landene ikke har mulighet til å ha et normalt liv med restaurantbesøk eller reise.

Og dette rammer et av hovedmarkedene til Voss som er hoteller og restauranter, sier Grimsmo.

Voss Production as er heleid av Voss of Norway as, og har 76 ansatte.

Storsmell for Voss-vann med kinesere på laget

Håpet i fjor på overskudd i år

I 2018 brukte selskapet mye penger på å effektivisere drift av fabrikken på Iveland, reorganisering med selskapet, og utskiftning av flere i ledelsen har DN tidligere skrevet om.

For Voss of Norway endte 2018 med et underskudd før skatt på 182 millioner kroner, og regnskapet for 2019 har ikke kommet enda.

I 2019 uttalte styremedlem Rune Fløgstad til DN at selskapet håpet å bli lønnsomt i 2020.

– 2020 bør være en målsetning, men det vil være avhengig av hvor fort vi får opp salget fra den nye fabrikken i Kina.

Det var i 2016 at det kinesiske selskapet Reignwood Europe Holdings kjøpte 59 prosent av aksjene i Voss of Norway for nesten én milliard kroner.

The «Rock» på eiersiden

For rundt ett år siden kom nyheten om at den kjente amerikanske skuespilleren Dwayne «The Rock» Johnson gikk inn på eiersiden i selskapet og samtidig inn i selskapet som strategisk rådgiver.

Da uttalte han at han hadde drukket Voss-vann i årevis, og at han håpet å bygge store ting sammen med selskapet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.