XXL tilbakekaller alle permitterte i Norge. Det skriver selskapet i børsmelding, og understreker at markedssituasjonen har bedret seg.

«XXL har nå besluttet å tilbakekalle alle de resterende permitterte fra og med første juni 2020. I Finland vil alle de resterende permitterte bli tilbakekalt i løpet av juni måned», står det i børsmeldingen.

Aksjen skjøt været

Aksjen skyter i været etter meldingen, og er opp rundt 15 prosent siden nyheten ble kjent. Sett dagen under ett har XXL steget nær 25 prosent på børsen, og ble på det høyeste handlet til over 17 kroner aksjen.

Selskapet skrev i en børsmelding i mars at de hadde gitt permitteringsvarsel til butikkansatte i Norge og Finland, som følge av sviktende salgstall under koronasituasjonen. Totalt hadde selskapet permittert 1000 i Norge, og 450 i Finland som følge av koronapandemien.

– Covid-19-situasjonen er en ekstraordinær situasjon, XXL har imidlertid sett en positiv salgstrend siden den første fasen av smitten i midten av mars. Jeg er derfor veldig glad for å kunne si at vi ønsker alle våre ansatte som har vært permittert i Norge og Finland velkommen tilbake, sier konsernsjef Pål Wibe i børsmeldingen.

«Imponerende»

De ansatte i Norge kan komme tilbake på jobb fra 1. juni, mens det tas sikte på at de permitterte i Finland kommer tilbake i løpet av juni.

– Måten våre ansatte har håndtert situasjonen har vært imponerende, og vi er også takknemlige for den gode dialogen med våre ansattrepresentanter i løpet av prosessen, sier Wibe.

Tidligere i mai kom meldingen om at XXL nedbemanninger med 45 ansatte, tilsvarende rundt 20 prosent av de ansatte ved hovedkontoret og fellesfunksjoner i Norge.

Kuttene kommer som en følge av at sportsutstyrsselskapet vil justere kostnadene til de rådende markedsforholdene og salgsvolumene.

I slutten av april la XXL frem resultater for første kvartal. Selskapet endte med et resultat før skatt på minus 268 millioner kroner, mot et ventet underskudd på 167 millioner kroner. Dette er det største underskuddet XXL har hatt i et første kvartal noen gang.

Marginfall, store varelagre, overetablering i bransjen, manglende vinterføre og koronakrise er blant forklaringene som ligger bak XXLs nedtur de siste årene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.