Sportskjeden melder om skuffende resultatutvikling. Ulf Bjerknes gir seg etter to måneder i toppjobben og 11 måneder i selskapet. Black Friday ble den utløsende årsaken til at Bjerknes er ferdig.

«Volumene i alle markedene har vært lave både i periodene før og etter Black Friday-kampanjene», skriver XXL i en melding tirsdag ettermiddag. Selv om XXL i år hadde salgsvekst under Black Friday, sammenlignet med i fjor, melder selskapet at dårlig gjennomføring av disse kampanjene slo direkte negativt inn på bunnlinjen.

Selskapet skriver videre at salgskampanjene, særlig i Norge, har vært for aggressive - en utvikling som fikk pågå altfor lenge uten at det ble grepet inn. Dette har ført til at XXL over lang tid har solgt varer med tap.

Videre melder XXL om lavere volumrabatter fra leverandørene, delvis fordi selskapet er i ferd med å redusere lagerbeholdningen.

XXL forklarer også at det har vært store utskiftninger i ledelsen i fjerde kvartal, med utskiftning av både administrerende direktør og markedsdirektør, noe som har hatt negativ innvirkning på den daglige driften.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.