I desember var det 102.000 arbeidsledige i Norge, viser sesongjusterte tall fra Arbeidskraftundersøkelsen (aku) som Statistisk sentralbyrå la frem onsdag.

Ledighetsraten var dermed uendret på 3,7 prosent i desember. Ifølge estimater innhentet av TDN Finans var det ventet at leidgheten ville være på 3,7 prosent.

Arbeidsledigheten blir målt over tre måneder. Sammenlignet med september, som er gjennomsnittet for forrige ikke-overlappende tremånedersperiode, steg arbeidsledigheten med 1000 personer. Dette er innenfor feilmarginen i undersøkelsen. Med et nivå på rundt 100.000 arbeidsledige må det være endringer på minst 12.000 fra forrige periode for at man skal være rimelig trygg på at det har vært endringer i arbeidsledigheten.

Ifølge aku-undersøkelsen økte det sesongjusterte antallet sysselsatte med 25.000 personer fra september til desember. I september utgjorde de sysselsatte 68,8 prosent av befolkningen mellom 15 til 74 år. Dette er en økning på 0,4 prosentpoeng fra september.

- Aku-ledigheten er stabil og jobbveksten overraskende sterk, gitt veksttakten i økonomien. Det er grunn til å tolke statistikken med en stor porsjon varsomhet, ettersom dette er en utvalgsundersøkelse med betydelige svingninger og feilmarginer, skriver seniorøkonom Kjersti Haugland i en oppdatering fra DNB Markets onsdag.

Les også:

Nyboligsalget peker opp  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.